dzisiaj jest: 23 kwietnia 2024 r.   ::    imieniny: Jerzy, Wojciech

ikona facebookikona youtubeikona tłumacz języka migowegoikona login

Zawilec Gajowy, Kokorycz
Dwór I.J. Paderewskiego w Kąśnej Dolnej
Panorama Tuchowa z widokiem na Bazylikę Mniejszą pw. Nawiedzenia Najświętszej Maryi Panny
Pałac Janowice w Janowicach k. Zakliczyna
Zawilec Gajowy, KokoryczPark Krajobrazowy Pasma Brzanki

baner top pomoc osobom niepelnosprawnym

baner top geodezja

baner top internetowa rezerwacja wizyt wtk

Monitoring Powodziowy Powiatu Tarnowskiego

Dzikie smaki według przyszłych mistrzów kuchni

dzikie smaki mini14 listopada w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Tarnowie odbył się II konkurs kulinarny dla uczniów szkół gastronomicznych „Dzikie Smaki 2015”. W tym roku w szranki stanęło dwanaście reprezentacji ze szkół zlokalizowanych na terenie działania Zarządu Okręgowego Polskiego Związku Łowieckiego w Tarnowie. Partnerem konkursu było również Starostwo Powiatowe w Tarnowie.

Tegoroczna edycja konkursu poświęcona była przygotowywaniu potraw ze szczególnym uwzględnieniem mięsa jelenia oraz deserów gdzie o zwycięstwie decydować będzie kreatywność w czerpaniu inspiracji z owoców lasu.

dzikie smaki 2015 1
Jak podkreślają organizatorzy: - Liczymy, że kontakt młodych, przyszłych mistrzów kuchni z dziczyzną sprawi, że wkrótce na swojej zawodowej ścieżce będą chętnie sięgać po ten produkt i promować polską kuchnię myśliwską wśród swoich konsumentów. Będą promować zdrową żywność, za jaką uznaje się dziczyznę. Będą promować łowiectwo.

dzikie smaki 3
Laureatami Konkursu poszczególnych kategoriach zostali:

Kategoria - Danie Główne:
1. miejsce - Dominik Łukasik, Mateusz Ciurej z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Józefa Piłsudskiego w Tarnowie;
2. miejsce - Katarzyna Jaworska, Sabina Dzidzic z  Zespołu Szkół nr. 3 im. ks. prof. Józefa Tischnera w Bochni;
3. miejsce - Weronika Kozub, Justyna Gliździńska z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. Bohaterów Westerplatte w Brzesku.

dzikie smaki 4
Kategoria - Deser:

1. miejsce - Konrad Szymura, Marcin Englert z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Józefa Piłsudskiego w Tarnowie;
2. miejsce - Ewa Zych, Natalia Grzegórz z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Józefa Piłsudskiego w Zakliczynie;
3. miejsce - Joanna Kołodziej, Małgorzata Drużkowska z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. Bohaterów Westerplatte w Brzesku.

dzikie smaki 2
Wyróżnienia:

- Katarzyna Chrapusta, Filip Święcicki z Zespołu Szkół Licealnych i Technicznych w Wojniczu;
- Małgorzata Gmyrek, Agata Adaś z Powiatowego Centrum Edukacji i Kompetencji Zawodowych w Szczucinie.

dzikie smaki 5
Uczestnicy:
- Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Józefa Piłsudskiego w Tarnowie;
- Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. Bohaterów Westerplatte w Brzesku;
- Zespół Szkół Zawodowych im. Marii Skłodowskiej-Curie w Pustkowie Osiedlu;
- Zespół Szkół nr 3 im. ks. prof. Józefa Tischnera w Bochni;
- Zespół Szkół  Ponadgimnazjalnych w Czchowie, ul. Sądecka 187;
- Zespół Szkół im. prof. Jana Zdzisława Włodka w Dąbrowicy;
- Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Pilźnie;
- Zespół Szkół im. Jana Pawła II w Brzostku;
- Zespół Szkół Ekonomicznych im. Janusza Korczaka w Dębicy;
- Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Józefa Piłsudskiego w Zakliczynie;
- Zespół Szkół Licealnych i Technicznych w Wojniczu;
- Powiatowe Centrum Edukacji i Kompetencji Zawodowych w Szczucinie.

dzikie smaki 6
dzikie smaki 7

Tłumacz Google

baner bottom 01 bip

baner bottom 01 infocar

centrum paderewskiego kasna dolna

toikiwop

strefa przedsiebiorcy

dwdjt